Middlemist Red

14. March Wednesday opening: 20:00
Main HALL

5. szülinapját ünnepli a Middlemist Red a NagyHallban!

Idén március 14-én ünnepli a zenekar 5. évfordulóját, amely tavalyhoz hasonlóan ismét az Akvárium Klubban lesz megtartva!
A pszichedelikus rock banda zenéje a heroikus hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik, az As If You Could Mess This Up című kislemezüket 2013 novemberében adták ki. A zenekar azóta megjárta már a Szigetet is és voltak már az amerikai Black Lips előzenekara is itt, az Akvárium Klubban.

Már öt év telt el a Middlemist Red alakulása óta, ez alatt kiadtak két albumot (Supersonic Overdrive, 2014; Ripple Soul, 2016), amik közül a másodikat egy remix albummal is kiegészítették, képviselve rajta a hazai producerek legjavát. A környéken elsőként hoztak létre egy tematikus fesztivált, a Vanishing Pointot, mely a zenekar által is képviselt pszichedelikus irányzat közönségét célozza meg a környező országok ígéretes fellépőivel.

Nóvé Soma vezetésével, a második albumhoz egy komplex vizuális koncepciót is megvalósítottak, ennek kicsúcsosodása volt az énekes és MOME-s szaktársainak közösen megrajzolt videóklipje, az Illuminair című számhoz. Mindemellett folyamatosan turnéztak Európa-szerte, legutóbb a Navarone (NL) és a Desert Mountain Tribe (UK) társaságában tavaly ősszel.

Az ünnep alkalmával, egy három napos hazai turnéra indulnak a Navarone-al. A koncertekre különleges set listtel készül a zenekar, ahol a második album, de a Supersonic Overdrive rég hallott számai is megszólalnak majd. Nosztalgikus jelleggel, ez alkalommal a vizuális élményt ugyanazok a Kiégő Izzók biztosítják, akik az első lemezbemutatót is emlékezetessé tették. Hangulat festésnek ajánljuk a tavaly évvégi Trafós koncertről készült videót a Perfectly Blue-ról.

Előzenekaruk tehát az a Navarone lesz, akikkel hollandiában már lenyomtak egy turnét.
Ezt semmiképp ne hagyjátok ki!

Facebook event.